zaterdag 9 juli 2011

Schortje

... maakt!


Dit schortje heb ik gemaakt voor mijn nichtje. Het is gemaakt van restjes stof en is aan twee kanten te dragen. De cupcake heb ik daarom met de hand doorgestikt met een kleurig draadje.



donderdag 7 juli 2011

Che

... maakt!
... woont!


Kussentje gemaakt van een oud shirt met opdruk van Che Guevara.


woensdag 6 juli 2011

Aan de muur 3

... maakt!
... woont!


De laatste van de muurversieringen. Het middelste canvas heb ik bekleed met stof. De naam heb ik geprint op transferpapier en op het stof gestreken.


dinsdag 5 juli 2011

Aan de muur 2

... maakt!
... woont!


Ook dit 'schilderijtje' heb ik gemaakt voor op de kamer van mijn dochtertje. De vlindertjes zijn gestanst uit kraftpapier. Achter de single heb ik een dolly (taartonderlegger) geplakt die ik met het canvas mee heb geschilderd. De dolly is wel iets naar voren gehaald voor een 3D-effect.


maandag 4 juli 2011

Aan de muur

... maakt!
... woont!


Dit 'schilderij' hangt in de kamer van mijn dochtertje. De bovenste foto is een ansichtkaart van de Hema. De onderste is een foto van mijn opa en oma, gemaakt op hun trouwdag. De foto's zijn op het -roze geschilderde- canvas gelijmd, maar het lijkt alsof ze erop geprikt zijn met knopspelden (dit zijn knopspelden met een hartje als knop). De corsage is ook op het canvas gelijmd.

zondag 3 juli 2011

Petticoat

... maakt!

Deze petticoat heb ik gemaakt voor mijn dochtertje. Ik heb hiervoor roze tule vierdubbel gevouwen en geplooid aan een brede band van elastiek genaaid.


vrijdag 1 juli 2011

Spijkerkussen

... maakt!
... woont!


Dit kussen heb ik gemaakt van een restje spijkerstof en een stuk zwarte katoen van 50 bij 50 centimeter. Ik heb eerst een soort collage gemaakt van de losse lapjes en daarna alles met lange stukken tape aan elkaar vastgemaakt. Daarna heb ik met de naaimachine alles aan elkaar gestikt. De achterkant heb ik gemaakt van een lapje zwarte katoen.